Dubbla kurser för yrkesverksamma möter behov

Bild på kursledarna Anette Marklund och Malin Eriksson

Dubbelt så många studenter som tidigare börjar nu på NCK:s kurs mäns våld mot kvinnor för yrkesverksamma. För att möta det stora söktrycket beslutade NCK i höstas att ge plats åt hela 70 personer.

Ett hundratal personer sökte till vårens kurs för yrkesverksamma. Nu har många av dem fått en plats på NCK:s universitetskurs.

– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda utbildningen för en dubbelt så stor grupp jämfört med tidigare. Vi vet att många har sökt förut men inte kommit in, säger Anette Marklund som tillsammans med Malin Eriksson är kursledare.

Läs hela nyheten

Läs NCK:s nyhetsbrev

Kvinnofridslinjens nya webbplats, en filmad intervju om stödtelefonen som fyller 10 år, webbkursen om våld som haft 10 000 användare och en forskarintervju om likheterna mellan könsrelaterat våld och hatbrott. Det är något av innehållet i det senaste nyhetsbrevet.

Läs nyhetsbrevet
Prenumerera och se tidigare brev