Orange Humanistisk teater mot våld

2018-11-09

I år uppmärksammar NCK 25 november, FN:s dag för avskaffandet av våld mot kvinnor, med ett program på Uppsala universitets Humanistiska teater där skådespelare läser ur NCK:s bok ”Åttiosex röster – ett dygn på Kvinnofridslinjen”.

25 november lyses byggnader över hela världen upp i orange för att sätta ljus på frågan om mäns våld mot kvinnor. I ett program på Humanistiska teatern vid Uppsala universitet lyfter Foto på Åsa Forsblad Morrisse vid Uppsala stadsteaterNCK fram röster från kvinnor som utsatts för våld och som ringer till den nationella stödtelefonen Kvinnofridslinjen. Skådespelarna Åsa Forsblad Morrisse och Lolo Elwin från Uppsala stadsteater läser ur boken ”Åttiosex röster – ett dygn på Kvinnofridslinjen”.

Medverkar gör även universitetets rektor Eva Åkesson och NCK:s chef professor Gun Heimer samt en grupp från ungdomskammarkören Expecto. Under kvällen lyses Humanistiska teaterns fasad upp i orange.

Foto på Humanistiska teatern Uppsala universitet25 november är startskottet för FN:s årliga kampanj ”16 days of activism against gender-based violence” som pågår till 10 december. Boken ”Åttiosex röster – ett dygn på Kvinnofridslinjen” publicerades i samband med att Kvinnofridslinjen blev tio år i slutet av 2017. Även då ordnade NCK ett evenemang på FN-dagen 25 november.

Det är fri entré till programmet som startar klockan 15.00 på Humanistiska teatern, ingen föranmälan behövs.

Nyheter 2018