86 röster läses på Humanistiska teatern

Pressinbjudan: 2018-11-20

Söndag 25 november är FN:s dag för avskaffande av våld mot kvinnor. Det uppmärksammar Nationellt centrum för kvinnofrid vid Uppsala universitet med ett program på Humanistiska teatern. Där lyfter vi fram vad de våldsutsatta kvinnor som ringer till Kvinnofridslinjen har att säga. Under eftermiddagen kommer även teaterns fasad att lysas upp.

Sedan några år tillbaka lyses byggnader världen över upp i orange på FN:s dag för avskaffande av våld mot kvinnor. I år sker det även i Uppsala i samband med ett program på Humanistiska teatern.

Skådespelarna Åsa Forsblad Morrisse och Lolo Elwin från Uppsala stadsteater läser ur boken "Åttiosex röster – ett dygn på Kvinnofridslinjen". Den kom ut förra året i samband med att den nationella stödtelefonen hade funnits i tio år och bygger på anonyma citat från kvinnor som ringt linjen.

Vid programmet medverkar Uppsala universitets rektor Eva Åkesson och NCK:s chef professor Gun Heimer samt en grupp från ungdomskammarkören Expecto.

Representanter från medierna är välkomna att delta i evenemanget!

Söndag 25 november kl 15.00, Humanistiska teatern
Fri entré, ingen föranmälan