Dubbla kurser för yrkesverksamma möter behov

2017-04-20

Dubbelt så många studenter som tidigare börjar nu på NCK:s kurs mäns våld mot kvinnor för yrkesverksamma. För att möta det stora söktrycket beslutade NCK i höstas att ge plats åt hela 70 personer. Kursen hålls i en större lokal och upplägget ändras något.

Ett hundratal personer sökte till vårens kurs för yrkesverksamma. Nu har många av dem fått en plats på NCK:s universitetskurs.

– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda utbildningen för en dubbelt så stor grupp jämfört med tidigare. Vi vet att många har sökt förut men inte kommit in. På det här sättet får betydligt fler en möjlighet att utbilda sig hos oss, säger Anette Marklund som tillsammans med Malin Eriksson är kursledare.

Större föreläsningssal

Några ändringar i upplägget blir det, till exempel kommer deltagarna att få ytterligare hemuppgifter när dagarna kortas av en aning. Det blir också en större lokal för de föreläsningar som hålls för hela gruppen.

Bild på kursdeltagare som diskuterar. – Vissa pass är gruppen uppdelad i två för att vi ska kunna se film och föra de viktiga diskussionerna i ämnet. Att deltagarna får en chans att reflektera är en betydelsefull del i utbildningen, säger Anette Marklund. 

Många som går kursen kommer från socialtjänsten och hälso- och sjukvården men deltagarna kommer även från exempelvis Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och idéburna organisationer.

– Deltagarna blir stärkta av att få träffa andra som jobbar med samma fråga. Många säger också efteråt att de upplever att de kan möta utsatta kvinnor på ett annat sätt när de har fått fler redskap. Det här är ett område där det behövs specialkunskaper, säger Anette Marklund.

Kursen ”Mäns våld mot kvinnor – tvärprofessionell kurs för yrkesverksamma” ger 15 högskolepoäng. Den startar den 24 april och pågår under 20 veckor. 

Läs mer om kursen här.

Nyheter 2019