Kunskapsbanken – samlad kunskap för kvinnofrid

Logotype för kunskapsbankens tioårs-jubileum.

NCK:s kunskapsbank är en webbplats för dig som söker kunskap inom områdena mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer. Här hittar du forskare, forskningsprojekt, ämnesguider, litteraturtips samt en mängd publikationer från NCK och andra myndigheter. Här finns även webbstöd för kommuner och webbstöd för vården för personal inom hälso- och sjukvård samt tandvård.

Utbildning för samtal med unga

INTERVJU. ”Rätt att veta!” är en ny webbutbildning som utvecklats av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, i samarbete med UMO, regionernas webbplats för unga. Utbildningen riktar sig till yrkesverksamma vuxna och ger stöd i att prata om sexualitet, hälsa, relationer och jämställdhet med unga som är nya i Sverige. 
Hela intervjun om webbutbildningen "Rätt att veta!" från MUCF

Illustration på fyra ungdomar från Mucf:s webbutbildning Rätt att veta!

Webbinarium: Aktuell forskning om mäns våld mot kvinnor

Porträtt på de fem föreläsarna på webbinariet.


2020 var det tio år sedan Nationellt centrum för kvinnofrid startade NCK:s kunskapsbank. Detta uppmärksammades tisdag 22 september 2020 med ett webbsänt seminarium med aktuell forskning om mäns våld mot kvinnor i Sverige − fysiskt, psykiskt, sexuellt och ekonomiskt.

Nu finns de filmade föreläsningarna från webbinariet den 22 september tillgängliga på webben. Filmer från webbinariet "Aktuell forskning om mäns våld mot kvinnor"