Här hittar du nyheter om webbkursen

Webbkurs om våld är en webbaserad introduktionskurs med grundläggande kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Här samlar vi nyheter och pressmeddelanden om webbkursen.

Är du journalist och ska skriva artiklar eller göra inslag om webbkursen eller om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer?

Kontakta pressekreterare Ylva Porsklev, 018-611 93 14, 076-106 51 97 eller informationschef Karin Sandell, 018-611 98 68.

Pressrummet på NCK:s webbplats.

Kursen får högt betyg

Mycket bra eller bra. Användarna ger högt betyg till Webbkurs om våld som NCK tagit fram tillsammans med Socialstyrelsen och länsstyrelserna. Över 95 procent ger kursen omdömet mycket bra eller bra. Det visar en användarundersökning som genomfördes under första halvåret 2020.

Nyheten om användarundersökningen

Senaste nytt om webbkursen

2021-06-30

90 000 har gått webbkursen om våld

Webbkursen om våld, som ger grundläggande kunskap om våld i nära relationer, har på knappt fem år nått 90 000 användare. En av dem som nyligen genomfört kursen är Helén Rådström som är mentor på Storsjögymnasiet i Östersund.
– Skolan är en arena där man måste kunna fånga upp sådana här problem. Jag kommer att ha användning av kursen i mina samtal med eleverna.

För att göra baskunskaper om våld i nära relationer tillgängliga på bred front utvecklade NCK i samverkan med Socialstyrelsen och länsstyrelserna ”Webbkurs om våld” för snart fem år sedan. Kursen, som är kostnadsfri och öppen för alla, ger en introduktion till kunskapsområdet mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Sedan starten har 90 000 personer gått kursen och hittills i år har 14 000 skapat ett konto.

– Förra året var ett rekordår för webbkursen när det gäller antalet nya användare, och det har fortsatt att öka under det första halvåret 2021, säger Annika Engström, projektledare för webbkurs om våld.

Kursen har bidragit till att höja kunskapsnivån i samhället, inte minst bland de som kan komma att möta våldsutsatta i sitt arbete. 2 300 av de som gått kursen arbetar inom förskolan och skolan.

Hela nyheten om att 90 000 har gått webbkursen om våld

Senast uppdaterad: 2021-07-02