Margot Wallström besökte NCK

2014-05-16

Onsdag 14 maj besökte Margot Wallström (S), tidigare FN-rapportör om sexuellt våld i konflikter, Nationellt centrum för kvinnofrid.

– Jättespännande att få besöka NCK igen. Här görs ett enormt viktigt arbete för kvinnor och kvinnors hälsa och det är kul att se hur mycket som hänt sen jag var här förra gången 1997, sade Margot Wallström.

Med på mötet var även Vivianne Macdisi (S), landstingsråd i Uppsala län och Jytte Guteland (S), kandidat till Europaparlamentet. På mötet beskrev NCK:s föreståndare Gun Heimer och kvinnofridsenhetens chef Åsa Witkowski verksamheten och berättade också om den nyligen publicerade NCK-rapporten Våld och hälsa – En befolkningsstudie om kvinnors och mäns våldsutsatthet.

– Att utbilda och sprida information är viktigt för att samhällets olika delar ska veta hur man ska hantera våldet. Det är också viktigt att visa på den kunskap och de erfarenheter som redan finns i hela landet, och ett viktigt led i det arbetet är också NCK:s kunskapsbank på webben, säger Gun Heimer.

Gun Heimer, chef för NCK, träffade Margot Wallström (S), Jytte Guteland (S) och Vivianne Macdisi (S), tillsammans med Åsa Witkowski, chef för NCK:s kliniska verksamhet.
Gun Heimer, chef för NCK, träffade Margot Wallström (S), Jytte Guteland (S)
och Vivianne Macdisi (S), tillsammans med Åsa Witkowski, chef för NCK:s
kliniska verksamhet.

Nyheter